Увага! Важливі новини!

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону України «Про упаковку та відходи упаковки» №10066-1 29 вересня 2023 року.

РЕКОПАК – організація виробників товарів в упаковці вітає проєкт Закону, який реально створює можливості для запуску в дію принципу розширеної відповідальності виробника товарів в упаковці.

Проєкт закону визначає вимоги для всіх суб’єктів – учасників системи розширеної відповідальності з управління відходами – від виробника упаковки до органів місцевого самоврядування.

Результатом втілення цього проєкту буде:

  • зменшення негативного впливу відходів упаковки на довкілля;
  • посилення переробної галузі, будівництво нових підприємств;
  • створення робочих місць;
  • сприятливі умови для залучення інвестицій.

Представники RECOPACK, наші партнери з України та Європейського Союзу, прийняли активну участь в обговоренні даного проєкту Закону.

Це максимально збалансований проєкт, який враховує позицію української бізнес-спільноти, а також враховує рекомендації європейських експертів.

Проєкт Закону №10066-1 «Про упаковку та відходи упаковки» повністю відповідає не тільки Директиві 94/62 ЄС, а також враховує норми Директиви 2008/98 ЄС, які не були взяті до уваги в Законі України «Про управління відходами».

Асоціація RECOPACK підтримує проєкт Закону України №10066-1 «Про упаковку та відходи упаковки» та закликає підтримати його усім зацікавленим сторонам.

Сподіваємось, що колеги з #ЕкоКомітет та природокористування та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, як міст між владою і суспільством, врахують думку та позицію представників громадськості та бізнесу України, та підтримають проєкт Закону України №10066-1 «Про упаковку та відходи упаковки», аби система розширеної відповідальності виробника в Україні запрацювала в найкоротші терміни.